Huis

Spreuken 21:9. Hoe gaat het bij jou thuis?

9 ‭Je kunt beter in een hoekje op het dak wonen 
‭dan in één huis met een vrouw die ruzie zoekt.

Mag ik wonen in uw huis?


Afgelopen zondag sprak ik in het verzorgingshuis over het thema ‘Thuis’. Dat sluit mooi aan bij de tekst van vandaag die op zichzelf heel droevig is. Wat doe je als ‘thuis’ een plek is waar je niet graag heen gaat, omdat er geen liefde heerst maar ruzie. Als je een partner hebt die niet (meer) in staat is om je lief te hebben. Als je aan de deur al de verkeerde keuze gemaakt hebt, door te trouwen met iemand die wel knap is en gezellig overkomt, maar in diepste wezen twistziek is, onbetrouwbaar en niet onvoorwaardelijk liefhebbend? 
De weg die dan vandaag de dag al snel gekozen wordt is de weg van echtscheiding, maar dat is niet wat de spreuk van vandaag ons leert. Die moedigt je aan om dan maar op een hoekje van het dak te gaan wonen. Zoek in je eigen huis een weg om de conflicten te ontwijken. Zoek een rustige plaats en zoek bovenal God en vraag Hem om een keer in de situatie. Hoedt je er voor dat de zonde van je partner jou tot zonde verleid, door het huis uit te gaan en je heil bij andere vrouwen/mannen te zoeken of je verdriet weg te drinken in feesten en partijen en met vrienden die je verder aftrekken van God en van je ‘thuis’. 
Voor al diegenen voor wie naar huis gaan niet fijn is het lied van vandaag. Bij God mag je altijd thuis zijn. Ook als jij momenteel op het hoekje van het dak woont. Ik bid je toe dat je troost en kracht vindt bij God en dat thuis weer echt thuis zal worden, zijn en blijven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand