Vader en moeder

Spreuken 20:20. Hoe is de relatie met jouw vader en/of moeder?

20 ‭Als je je vader en moeder vervloekt, 
‭wordt je levenslicht gedoofd in de diepste duisternis.

Reinheid en waarheid.


De relatie tussen kinderen en ouders en ouders en kinderen is één van de onderwerpen die regelmatig terugkomen in de Spreuken. Een belangrijk onderwerp dus. Het is ook één van de 10 geboden.

Exodus 20:12  / NBV
12 ‭Toon eerbied voor uw vader en uw moeder. Dan wordt u gezegend met een lang leven in het land dat de ‭HEER‭, uw God, u geven zal.

Of anders gezegd in meer eigentijdse bewoordingen:

Heb respect voor je ouders, zoals zij respect voor jou behoren te hebben. 
Vrede tussen ouders en kinderen is een zegen.

Als je in een huis vol liefde bent opgegroeid en opgevoed zal dit geen moeilijk gebod zijn. Maar wat als je ongewenst was, misbruikt bent, geestelijk en/of lichamelijk mishandeld, genegeerd bent? Dan hebben we het over een heel andere situatie en is er bovennatuurlijk ingrijpen nodig in je leven om te voorkomen dat een bittere wortel in je hart uitgroeit tot het vervloeken van je ouders. Die ingreep kan door God gedaan worden als jij daar voor open staat. In plaats van een leven in de diepste duisternis zal het je zegen brengen en een eeuwig bestaan bij Hem. 

Onderstaand een link naar een livestream van een half uur die gaat over het gebod eerbied te hebben voor je ouders. Pak een rustig moment om hem te bekijken, stil te zijn voor God en de Heilige Geest te vragen je duidelijk te maken wat er opgeruimd en in orde gemaakt moet worden in de relatie met je ouders en andere familieleden. Ook als je denkt dat alles OK is. God kan zijn vinger leggen op zaken die niet OK zijn. Dat heeft Hij onlangs bij mij gedaan en daar heb ik stappen in gezet en het heeft zegen gebracht.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand