Geheim

Spreuken 20:19. Waar ben je veilig met je geheim?

19 ‭Bij een roddelaar is een geheim niet veilig, 
‭laat je niet in met een loslippig mens.

Mag ik wonen in uw huis?


Waar kun jij terecht met een geheim dat je wilt delen, omdat je de strijd verliest wanneer je dat niet doet? Allemaal kennen we die geheimen in ons leven. Geheimen die een strijd veroorzaken in ons denken, doen en laten. Voor de buitenwereld niet zichtbaar, maar zeer nadrukkelijk aanwezig in de schemer van ons denken. 
In mijn leven hebben de momenten dat ik op de proppen kwam met die geheimen voor doorbraken gezorgd. En dan heb ik het over andere mensen, niet over God. De geheimen waar ik mee rond liep deelde ik al lang met God. Daar weet ik mij al sinds mijn jeugd veilig en geborgen. Met Hem kon en kan ik alles delen. Hij heeft er voor gezorgd dat de daden die uit mijn denken voortvloeiden niet uit de hand liepen en gewoontes werden. Daar ben ik Hem zeer dankbaar voor. Bij God is een geheim zeker veilig. Daar kun je van op aan. Daarom het lied van vandaag dat gaat over leven in Gods nabijheid. Bij Hem kun je iedere gedachte krijgsgevangen maken door haar onder het gezag van Jezus te brengen.

2Corinthiƫrs 10:5b
....... we maken iedere gedachte krijgsgevangene om haar aan Christus te onderwerpen

Soms is het echter nodig dat je zaken ook deelt met andere mensen. God heeft me dat enkele malen heel duidelijk te kennen gegeven. Zeker als het gaat om je echtgenoot/echtgenote. Dan is veiligheid van enorm belang. Als die veiligheid er is zorgt het delen van je geheim voor enorme doorbraken. Je haalt ze uit de schemer van je denken en plaatst ze in het licht. Ze worden zichtbaar, dus komen in het licht. De duisternis verdwijnt en het licht gaat schijnen. Vrijheid in Christus. Dat is bij mij gebeurd na het delen van mijn geheimen met mijn vrouw en/of dierbare en betrouwbare mensen/vrienden.

EfeziĆ«rs 5:11-14  / NBV
11 ‭Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ontmasker die juist,12 ‭want wat daar in het verborgene gebeurt, is te schandelijk voor woorden.13 ‭Maar alles wat door het licht ontmaskerd wordt, wordt openbaar,14 ‭en alles wat openbaar wordt, is zelf licht. Daarom staat er: 
‭‘Ontwaak uit uw slaap, 
‭sta op uit de dood, 
‭en Christus zal over u stralen.’

In dit alles is de spreuk van vandaag een handvat voor het maken van de keuze met wie je je geheimen deelt. Doe dat met betrouwbare mensen die Jezus, het Licht van de wereld, volgen en kennen. Iemand waar je geheim veilig is. Kijk dus uit voor roddelaars en lichtzinnige mensen die alleen bekend zijn met de duisternis en het Licht niet kennen. Daar is je geheim echt niet veilig!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand