Uitziften

Spreuken 20:26. Wat moet er aan goddeloosheid uit jouw leven gezift worden?

26 ‭Een wijze koning zift de goddelozen uit, 
‭hij laat het rad over hen heen gaan.

Reinheid en waarheid


‘De grote deeltjes van de kleine scheiden met behulp van een zeef’. Dat is de betekenis van ziften. De spreuk van vandaag laat zien dat de goddeloosheid zo heftig kan zijn, dat een zeef niet volstaat. Dan zijn zwaardere middelen nodig. In dit geval het rad.
Nu waren we afgelopen weekend op een camping waar een watermolen stond en konden we een kijkje nemen, omdat de molen te bezichtigen was. Zie hier een rad in werking:


Zo wordt het waterrad in werking gezet en wordt het waterpeil gereguleerd.



Het hele proces begint bij de wind die de wieken in beweging zet, zodat het rad gaat draaien en het water verplaatst kan worden.



Dit proces heeft me aan het denken gezet wat betreft de spreuk van vandaag. Om de goddeloosheid uit ons leven te ‘scheppen’ is het soms nodig dat de krachtige wind van Gods Geest gaat waaien om het rad van bevrijding in beweging te zetten en al de goddeloosheid uit ons leven te verwijderen, zodat ons geestelijk leven weer op peil raakt. Dat is de geestelijke benadering.
Heel praktisch houdt het in dat er soms krachtige maatregelen nodig zijn om het kwaad uit een maatschappij te weren. Daar is leiderschap voor nodig die met moed en daadkracht het land beschermt tegen het kwaad. Vaak volstaat een zachte, berispende hand, maar het kan ook nodig zijn om drastische maatregelen te nemen om het kwaad uit te bannen. 
Bid voor leiderschap die dat doet met de wieken gericht in de goede windrichting, om de metafoor van de molen weer te gebruiken. Gericht op God en de werking van de Heilige Geest. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand