Licht

Spreuken 20:27. Wat laat het licht van de Heer bij jou zien?

27 ‭Het licht van de ‭HEER‭ beschijnt de geest van de mens, 
‭het dringt door tot in zijn diepste gedachten.

Het licht van uw Geest vervult heel mijn leven.


Het licht van de kandelaar in het Heilige van de tabernakel, verlicht de ruimte waarin het staat en maakt de tafel met toonbroden en het reukofferaltaar zichtbaar. Zo verlicht het licht van de Heilige Geest ons leven (kandelaar), geeft ons zicht op het Woord van God (tafel met toonbroden) en wat/wie de hoogste plaats heeft in ons leven (reukofferaltaar). 
Het licht van de Heer, de Heilige Geest, laat zien wat jouw diepste gedachten zijn, door welke woorden jouw geweten gevormd is en wordt en wat verborgen liefdes zijn die sterker zijn dan de liefde voor God. Jouw geest is in staat dat te zien en te kennen, zegt het Woord van God.

1CorinthiĆ«rs 2:11  / NBV
11 ‭Wie is in staat de mens te kennen, behalve de geest van de mens? Zo is alleen de Geest van God in staat om God te kennen.

Gods Geest wijst jouw geest de weg naar de volle waarheid, de weg naar het Vaderhart van God, het Heilige der Heiligen, het doel waarom jij geschapen bent. Nodig Gods Geest daarom uit om het licht van de Heer te laten schijnen in jouw onheilige leven en het te heiligen, je geweten te vormen zodat je de juiste keuzes maakt en God die plaats in je leven te geven die Hem toekomt, de hoogste!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand