Zaaien

Prediker 11:1-6, HSV

‭1‭ ‭Werp uw brood uit over het water, 

‭want na vele dagen zult u het vinden.‭ ‭

2‭ ‭Verdeel het in zevenen of zelfs in achten, 

‭want u weet niet welk kwaad er over de aarde komen zal.‭ ‭

3‭ ‭Als de wolken vol zijn geworden, 

‭gieten zij regen uit op de aarde. 

‭Of een boom naar het zuiden valt ‭of naar het noorden, 

‭op de plaats waar de boom valt, 

‭daar blijft hij liggen.‭ ‭

4‭ ‭Wie op de wind blijft letten, zal niet zaaien. 

‭Wie naar de wolken blijft kijken, zal niet oogsten.‭ ‭

5‭ ‭Evenmin als u weet wat de richting van de wind is, ‭of‭ hoe het ‭gaat‭ met de beenderen in de buik van een zwangere ‭vrouw‭, evenmin kent u het werk van God, Die alles maakt.‭ ‭

6‭ ‭Zaai uw zaad in de morgen en trek uw hand in de avond niet terug. U weet immers niet of dit zal slagen of dat, of dat het allebei goed zal zijn.‭


#Zaaien 

Wat zaai jij in en met je leven?


De Prediker heeft zijn punt gemaakt voor wat betreft zijn onderzoek naar de zin van het leven. Het is nu de tijd voor zijn slotpleidooi. Een oproep om je tijd goed te besteden met de dingen die er werkelijk toe doen. De moed te hebben een stap in geloof te zetten door je brood over het water te werpen. Soms moet je een stap nemen die niet logisch lijkt, maar waarvan je weet dat je hem moet zetten. 

Als ik aan brood denk, dan denk ik aan Jezus die van zichzelf zegt:


Johannes 6:35, HSV

‭35‭ ‭Ik ben het Brood des levens; wie tot Mij komt, zal beslist geen honger hebben, en wie in Mij gelooft, zal nooit meer dorst hebben.‭


Als ik aan water denk dan denk ik aan de volken op de aarde waarover gesproken wordt in Openbaringen:


Openbaring 17:15, HSV

‭15‭ ‭En hij zei tegen mij: De wateren die u gezien hebt, waaraan de hoer zit, zijn volken, menigten, naties en talen.‭


Onze opdracht is de naam van Jezus te verspreiden onder de volken, menigten, naties en talen. Of dat nu het water dicht bij huis is of het water verder weg. De opdracht blijft staan. 


Mattheüs 28:19-20, BOEK

‭19‭ ‭Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn discipelen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd.‭ ‭20‭ ‭En vergeet dit niet: Ik ben altijd bij u, tot het einde van de tijd."‭


Durf die investering te doen, ook al zul je de vruchten er niet meteen van zien. Na ‘vele dagen’ zullen die komen.

Laat het geen activiteit zijn die je zo nu en dan doet, maar verdeel het over de volle 7 dagen van de week, dag in dag uit. In wat je doet, wat je zegt en wie je bent als kind van God. Laat Jezus zien onder de volken! 

En bepaalt God je bij 8, durf dan iets nieuws te starten, want daar staat 8 voor. Een nieuw tijdperk, een nieuwe periode. De achtste dag, een nieuwe week. 

Aarzel niet, want straks is het te laat en komt het oordeel van God over de aarde en kunnen de volken niet meer gered worden. 

Aarzel niet, want straks val jij om als een boom die omvalt en blijft liggen. Dan kruist de dood jouw pad en is er geen kans meer om de naam van Jezus bekend te maken onder de volken. 

Let niet op de omstandigheden en probeer niet alles te verklaren, maar let op Hem. Zaai het zaad, het Woord van God, in geloof en vertrouwen, zodat er nieuw leven ontstaat.

Begin er al jong mee, in de morgen, en stop er pas mee als je je laatste ademtocht uitblaast, in de avond. In het leven met de Heer ga je niet met pensioen! 

Of al het werk voor de Heer wat je in je leven doet, gedaan hebt of zal gaan doen succesvol is of zal zijn is niet aan jou. God zorgt voor het resultaat!


1Corinthiërs 3:7, BOEK

‭7‭ ‭Planter en verzorger zijn niet belangrijk, maar God wel. Hij geeft de groei.‭


Ga op weg in de kracht van Jezus naam!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand