Genieten

Prediker 3:22. Waar ga jij vandaag van genieten?

‭22‭ ‭Zo heb ik ingezien dat er niets beter is dan dat de mens zich verblijdt in zijn werken, want dat is zijn deel. 
Wie zal hem immers ‭zo ver‭ brengen dat hij ziet wat na hem gebeuren zal?‭

Dank U Heer!


De Prediker sluit hoofdstuk 3 af met dezelfde conclusie als het eind van hoofdstuk 2. Je kunt maar beter genieten van dat wat je onderneemt in het leven. Want als het eenmaal voorbij is zal niemand je terug brengen om er nog even langer van te genieten. 

Het woord ‘onderneemt’ blijft hangen bij mij. Genieten van wat je onderneemt, niet van wat je overkomt. Bij ondernemen heb je zelf de regie, bij dat wat je overkomt ligt de regie elders. Overkomt jou leed door de goddeloosheid en het onrecht in deze wereld, draag die dan met een stil en rustig gemoed, zoals Jezus deed. Ga zelf niet oordelen, maar laat dat aan God over.

Kun je zelf ondernemen geniet er dan van, ook wanneer je ziel je een andere kant op wil drijven door gevoelens van zorg, angst en onzekerheid. Geniet van de baan waarvoor jij gekozen hebt, samen met God. Geniet van de relatie die jij bent aangegaan, samen met God. Geniet van het gezin dat jij ontvangen hebt, van God. Geniet van het eten en drinken dat je koopt, dankzij God. Geniet van de gemeente waar jij je bij aangesloten hebt, onder leiding van God. Geniet van de hobbies waar jij voor gekozen hebt, samen met God. Geniet van de vakanties die je zelf gepland hebt, in overleg met God. Geniet van alles wat je onderneemt. Nu is je kans, pak die zolang je hier bent!

 

1TimotheĆ¼s 6:6-7, HSV

6‭ ‭Maar de godsvrucht is inderdaad een bron van grote winst, vergezeld van tevredenheid.‭ ‭7‭ ‭Want wij hebben niets de wereld ingedragen, het is duidelijk dat wij ook niets daaruit kunnen wegdragen.

 

Colossenzen 3:23-24, NBG

23‭‭‭ Wat‭‭ gij ook doet‭‭, verricht‭‭ uw werk van harte, als‭ ‭voor‭ ‭de Here en niet voor mensen;‭ ‭24‭ ‭gij weet‭‭ toch, dat gij van de Here tot vergelding de erfenis zult ontvangen‭‭. Gij dient‭‭ Christus als heer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand