Hebzucht

Onderzoek jouw hart eens op hebzucht. Wat vind je?

Een hebzuchtig mens jaagt rijkdom na, 
‭hij weet niet dat hem gebrek wacht.‭

Spreuken 28:22, NBV

Reinheid en waarheid


Dit is duidelijk een punt voor Salomo, want dit vers heeft dezelfde boodschap als vers 19 en 20. Wat Paulus aan Timotheüs schrijft onderstreept de ernst van de boodschap:

Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven, zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf veel leed berokkend.‭
1Timotheüs 6:10, NBV

Vandaag voor jij en mij een onderzoeksvraag. Onderzoek je hart op spoortjes van hebzucht en ruim het grondig op. Zo’n spoortje kan namelijk uitgroeien tot een jacht en dan ben je verder van huis. Uit de hand gelopen onrechtvaardigheid begint altijd met een spoortje, een gedachte. Wees er als de kippen bij, vraag vergeving en beroep je op het vergoten bloed van Jezus, want een weinig zuurdeeg maakt het gehele deeg zuur.

U hebt geen enkele reden om zo zelfvoldaan te zijn. 
Weet u niet dat al een beetje desem het ‭hele‭ ‭deeg‭ zuur maakt?‭ ‭
Doe de oude desem weg en wees als nieuw deeg. 
U bent immers als ongedesemd brood omdat 
ons pesachlam, Christus, is geslacht.‭

1Corinthiërs 5:6-7, NBV

Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, 
ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad.‭

1Johannes 1:9, NBV

Binnenkort gedenken we het lijden en sterven van Jezus Christus en vieren we zijn opstanding. Dit is ook de tijd van Ongezuurde Broden, behorend tot de hoogtijdagen die de Heer zelf heeft ingesteld. Ik noem het ‘De vergeten hoogtijdagen van de Heer’, omdat we het al eeuwen lang niet meer gedenken. Al eeuwen is het laagtij als het gaat om Ongezuurde Broden, maar dit jaar niet. Dit jaar gaat de vloed lopen om alle sporen en spoortjes van zonden weg te spoelen. Dit jaar gaan we vanaf woensdag 6 april tot Goede Vrijdag daarvoor elke avond bij elkaar komen, zodat we rein en heilig voor Hem kunnen staan. Heb jij dat verlangen? Kom dan en geef de Heilige Geest de ruimte en gelegenheid om grote schoonmaak te houden. Ook wat betreft die kleine spoortjes die jij nu nog niet ziet, maar die er wel zijn! De avonden beginnen om 8 uur, in het gebouwtje achter de kerk van de Evangelische gemeente De Ambassade, Weststraat 1 Den Helder.

Moge de God van de vrede zelf uw leven in alle opzichten heiligen, 
en mogen heel uw geest, ziel en lichaam zuiver bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus Christus.‭ ‭
Hij‭ ‭die‭ ‭u‭ ‭roept‭ is trouw en doet zijn belofte gestand.‭

1Thessalonicen 5:23-24, NBV

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand