Gered

‭Spreuken 28:18. Ben jij gered voor de eeuwigheid?

Wie onberispelijk leeft, zal worden gered, 
‭wie kromme wegen gaat, komt plotseling ten val.‭

Hij heeft mij verlost.


Hoe kun je nu onberispelijk leven? Noem mij een naam van een mens die onberispelijk leeft of geleefd heeft. JEZUS!

Want God nam Christus, Die geen zonde gedaan had, 
en belastte Hem met onze zonden. 
In ruil daarvoor rekent God 
de rechtvaardigheid van Christus 
aan ons toe.‭
2Corinthiërs 5:21, BOEK

Dit is zo’n machtig groot wonder. Als je gelooft wat hier staat, dan ben je gered. Dan word je niet afgerekend op je berispelijke leven, maar dan rekent God de rechtvaardigheid van Jezus aan jou toe. Dan gaat Jezus, onze Middelaar, tussen ons en zijn Vader in staan en zegt: ‘Kijk naar Mij!’ Dan ziet de Vader zijn onberispelijke Zoon die de straf voor jouw berispelijke leven gedragen heeft en dan is het goed.
Als je dat niet gelooft en vertrouwt op je eigen kromme wegen die je bewandeld, wie gaat er dan als middelaar tussen jou en God instaan als het er op aankomt? Niemand zou dat kunnen en het komt dus niet goed met je. Er is maar één mens die onberispelijk geleefd heeft en dat is Jezus.
Het lied van vandaag gaat over de doop. Door de doop leg je getuigenis af van je redding, je geloof dat Jezus jou gered heeft. Dat je met Hem gestorven bent in het waterbad en met Hem opgestaan bent in een nieuw leven waar de zonde het niet meer voor het zeggen heeft. Je hebt er nog wel last van, maar de zonde heeft geen macht meer over je. Dat nieuwe, onberispelijke leven, wordt steeds meer zichtbaar in en door jouw leven heen.

Door de doop zijn we dus samen met Hem gestorven en begraven. En Christus werd na zijn dood weer levend gemaakt door de macht en majesteit van de Vader. Net zo zijn ook wij uit de dood teruggeroepen en levend gemaakt. We hebben een heel nieuw leven gekregen!‭ ‭Net zoals we één geheel met Hem zijn geworden in zijn dood, zijn we ook één geheel met Hem geworden in zijn opstanding uit de dood.‭ ‭Want we weten dat ons oude ‘ik’ samen met Christus is gekruisigd en gestorven. Daardoor heeft het kwaad geen macht meer over ons. We zijn niet langer slaven van het kwaad.‭
Romeinen 6:4-6, BasisBijbel

Dus: ‘Niet met een ander daten, nee, Jezus moet Hij heten!’

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand