Kom en zie

Johannes 1:38

Jezus merkte dat zij Hem volgden. Hij keerde Zich om en vroeg: "Wat willen jullie?"

 

Heer Jezus, ik verplaats mij nu in de volgelingen van Johannes, die besluiten U te volgen. Wat een goede keuze en wat een vraag die U hier stelt: 'Wat willen jullie?' In de HSV staat: 'Wat zoeken jullie?'. 

U stelt deze vraag ook aan ons, uw volgelingen. Het doet mij denken aan Salomo die vroeg om wijsheid en Elisa die vroeg of hij twee keer zo wijs mocht zijn als Elia.

Wat is ons antwoord op de vraag: "Wat willen/zoeken jullie?"

 

[Neem de tijd om daar over na te denken en te antwoorden] 

 

Johannes 1:39

Zij vroegen: "Meester, waar woont U?" "Kom maar kijken", zei Hij, Dus gingen zij met Hem mee, zagen waar hij woonde en bleven de rest van de dag bij Hem.

 

Mijn antwoord is dat ik niet alleen elke dag bij U wil zijn, maar dat ik bij U wil wonen! Niet met één been in de wereld en het andere bij U, maar met twee benen in uw Koninkrijk. Niet zoals deze volgelingen een paar uurtjes - vanaf 4 uur 's middags tot het eind van de dag - maar voortdurend, elke dag! 

Er zit een groot verschil tussen bij iemand zijn en bij iemand wonen. Bij iemand zijn houdt in dat je op een gegeven moment weer terug gaat naar je eigen vertrouwde plek. Bij iemand wonen houdt in dat je vertrouwde plek bij die persoon is. Dat wil ik Heer. Mijn thuis is bij U. Zoals David het lang geleden verwoordde, wil ik het vandaag ook weer verwoorden:

 

Psalm 27:4

Ik heb de Here slechts één ding gevraagd, daar gaat mijn hele hart naar uit: dat ik mijn hele leven in het huis van de Here mag blijven. Om de lieflijkheid van de Here te kunnen zien en steeds meer over Hem te leren in zijn tempel.

 

Dit laat wéér zien dat ik een burger van het Koninkrijk van God ben. Hier in Nederland staat mijn huis en woon ik als een vreemdeling. In uw Koninkrijk ben ik thuis!

U nodigt ons uit te komen en te zien. In die volgorde en niet anders. Dat is geloof, eerst komen en dan zien. Niet andersom. 

 

Hebreeën 11:1

Wat is geloof? Het is de absolute zekerheid dat onze hoop ook werkelijkheid wordt en het is het bewijs van dingen die wij niet kunnen zien.

 

De leerlingen van Johannes wisten absoluut zeker dat ze bij U moesten zijn Jezus. Ze gingen mee en zagen. Ik weet ook absoluut zeker dat ik bij U moet zijn, omdat wat U gezegd heeft over de dingen die nog gaan gebeuren, werkelijkheid gaan worden. Ik zie het nu nog niet allemaal, maar blijf wel wonen in uw huis. Al de dagen van mijn leven. Geen veiligere plek dan daar te zijn en te blijven. 

 

Ik heb nog één vraag, Heer Jezus. Waar woont U vandaag de dag?

"Kom en zie," zegt U dan:

 

1 Corinthiërs 6:19 BOEK

Of weet je niet dat je lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Van de Geest die God je heeft gegeven en die nu in je woont? Je bent niet van jezelf!

 

Dit is onvoorstelbaar mooi Heer Jezus. Uw Plaatsvervanger, de Heilige Geest woont in ons. Uw woonplaats is in ons. Niet wij hebben U gevonden, maar U heeft ons gevonden. Om bij U te 'komen' hoeven we alleen de deur van ons leven open te doen. Dan 'komt' U binnen en gaan wij 'zien' wie U werkelijk bent, door de Heilige Geest die in ons woont. Wat een groot geheim!

 

Rest mij nog om te bidden voor de kinderen. Dat ze in de vroege ochtend van hun leven ervoor zullen kiezen bij U te 'komen' en te 'zien'. Dat ze niet zullen wachten tot 4 uur 's middags, als het leven al ver gevorderd is. Laat ze nú al bij U 'komen' en 'zien' wie U bent, zodat ze hun hele leven lang bij U zullen blijven.

 

[Maak zelf een keuze naar aanleiding van wat jij geleerd hebt van dit gedeelte en bid voor de kinderen die je kent, dat ze een keuze maken om Jezus te volgen] 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand