Bemoedig elkaar

Johannes 1:46 BOEK

Filippus ging naar Nahanaƫl en zei tegen hem: "Wij hebben de Christus gevonden, over wie Mozes en de profeten hebben geschreven. Hij heet Jezus en is de zoon van een zekere Jozef uit Nazareth."

 

Dank U Heer voor het verlangen van Filippus om dat wat hij ontdekt had te delen met anderen. Hij kon niet zwijgen. Mozes had gelijk! De profeten hadden gelijk! Wat U aan ze doorgegeven heeft is waarheid geworden. Alles wat U zegt is waar, want U liegt niet.

 

Numeri 23:19 BOEK

God is geen man, dat Hij zou liegen; Hij verandert niet van gedachten zoals mensen doen. Heeft Hij ooit iets beloofd zonder Zijn belofte na te komen?

 

Daarom proclameer ik nu: 'Uw Woord is de waarheid, een stralend licht, dat mij de weg door het leven wijst.'

 

Johannes 17:17 HSV 

Heilig hen door Uw waarheid; Uw woord is de waarheid.

 

Psalm 119:105 BOEK

Uw woord is een stralend licht, dat mij de weg door het leven wijst.

 

Maak ons zuiver en heilig Heer. Laat uw Woord steeds de waarheid zijn in ons leven. Wijs ons door uw Woord de weg in ons leven en leer ons geduldig te zijn en te wachten tot U duidelijk spreekt.

 

[Is mijn proclamatie ook jouw proclamatie, proclameer dan nu zelf: 'Uw Woord is de waarheid, een stralend licht, dat mij de weg door het leven wijst.']

 

Johannes 1:47-48

"Uit Nazareth? Kan daar iets goeds vandaan komen? " zei Nathanaƫl. "Kom maar mee", antwoordde Filippus, dan kun je Hem zien." Toen Jezus Nathanaƫl zag aankomen, zei Hij: "Kijk, een eerlijke, oprechte man, een echte Israƫliet!"

 

Nathanaƫl had duidelijk even de tijd nodig om te kunnen proclameren wat wij net geproclameerd hebben Heer. Nathanaƫl lijkt net een Nederlander. Altijd meteen klaar staan met een mening, (voor)oordeel, zonder eerst eens goed na te denken over wat je zegt. In dat opzicht lijken wij Nederlanders waarschijnlijk op Israƫlieten, want U noemt Nathanaƫl een 'echte Israƫliet!"

Ons denken is zo besmet geraakt door alle vooroordelen, meningen, gewoontes die van deze wereld zijn. Maak ons daar vrij van Heer, en laat ons denken het denken van U zijn. Dat kan, want dat staat in uw Woord en U liegt niet:

 

1 Corinthiƫrs 2:16 HSV

Want wie heeft de gedachten van de Heere gekend, dat hij Hem zal onderrichten? Maar wij hebben de gedachten van Christus.

 

Vul ons Heer met uw gedachten en maak ons leeg van alle gedachten van deze wereld.

 

[Vraag de komende week eens elke dag aan de Heilige Geest welke vooroordelen, gewoontes en meningen er bij jou opgeruimd moeten worden, omdat die niet voortkomen uit de gedachten van Jezus, maar uit de wereld waarin jij bent opgegroeid. Mijn ervaring is dat de Heilige Geest niet in Ć©Ć©n keer een stortvloed over je uitstort, maar elke keer (dag) kleine stukjes openbaart die je dan kunt opruimen. Heel liefdevol eigenlijk. Misschien ben je ook helemaal niet gewend om dingen aan de Heilige Geest te vragen. Dat was ik ook niet. Het onderwijs dat ik altijd ontvangen had leerde, dat je moest bidden tot Jezus en vragen of Hij het door zijn Geest wilde uitwerken in je leven. De Heilige Geest is net als de Vader en de Zoon een Persoon. Hij vindt het heel fijn als je Hem dingen rechtstreeks vraagt. Jij wilt toch ook niet steeds via een ander aangesproken worden? Ik ben de Heilige Geest rechtstreeks gaan vragen en heb ontdekt dat Hij heel direct tot je spreekt. Meer dan ik ooit ervaren heb. Daarom moedig ik je aan het rechtstreeks aan de Heilige Geest te vragen.]

 

Dank U wel Heer dat U NathanaĆ«l geen uitbrander geeft over zijn vooroordeel, maar dat U hem een opsteker geeft. Een eerlijke en oprechte man. Zo bouwt U een brug naar NathanaĆ«l en zo wilt U dat ook wij bruggen bouwen naar de ander, om ze bij U te kunnen brengen. Leer ons de ander te bemoedigen in plaats van meteen klaar te staan met ons (voor)oordeel, onze kritiek. 

 

[Als dat ook jouw verlangen is, spreek het dan uit naar God en maak met Hem en jezelf de afspraak te stoppen met oordelen en kritiek leveren. Praat daar met God over en laat Hem doen wat goed is]



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand