Armen

Wat is jouw motivatie om je wel/niet in te zetten voor het recht van de armen?

‭Een rechtvaardige erkent de rechten van de armen, 
‭een goddeloze is daar blind voor.‭
Spreuken 29:7, NBV

Ga op weg


Een opdracht om te staan voor de rechten van de armen. Niet alleen een opdracht voor de rechters, maar ook voor de kinderen van God en daar  ben jij er hopelijk één van. 

Onze enige verplichting was dat we de armen ondersteunden, 
en dat is ook precies waarvoor ik mij heb ingezet.‭
Galaten 2:10, NBV

Paulus noemt het een verplichting, dus geen vrijblijvende zaak. In de grondtekst wordt er gesproken over ‘beijveren’, wat betekent ernstig met iets bezig zijn.’ Waar kun jij tijd winnen om ernstiger bezig te zijn met het recht van de armen? 
Is het dan zo dat alle goddelozen zich niet inzetten voor de armen? Zo stellig zou ik dat niet durven te zeggen, want ik zie genoeg goddelozen die zich wel ernstig inzetten voor het recht van de armen. Wat verschilt is de bron van waaruit die drang naar boven komt. Bij goddelozen is dat hun eigen ziel. Als de armen hun goede werken zien, dan zien ze een goed mens.
Bij kinderen van God is de bron de Geest van God die het uitwerkt in onze zielen. Als de armen deze goede werken zien, dan zien ze een goede God! Dat is toch uiteindelijk onze grootste wens voor de armen en de gehele mensheid. Dat ze God gaan zien en hem gaan volgen.
In het lied van vandaag wordt gesproken over goed nieuws brengen aan de armen. Het mag duidelijk zijn dat het goede nieuws voornamelijk onze goede daden zijn en niet onze woorden alleen. Woorden zonder daden hebben geen waarde. Ga dus op weg en beijver je voor de rechten van de armen vanuit de bron van Gods Geest!

Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, 
opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.‭
Mattheüs 5:16, NBV

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand