Houding en motieven

Johannes 2:18-21 BOEK

De Joden namen dit niet. "Hoe durft U! Bewijs maar eens dat U dit mag doen! "Breek deze tempel af", zei Jezus, "En in drie dagen zal Ik hem weer opbouwen." "Wat!" riepen de Joden. "er is 46 jaar aan deze tempel gewerkt en U zou er in drie dagen mee klaar zijn?" Maar Jezus sprak niet over de tempel! Hij bedoelde Zijn eigen lichaam. 

 

Wat een verdrietige reactie van de Joden Heer, uw volk. Dit krijg je nu als je alleen maar kijkt naar wat je voor ogen hebt en dat gebeurt wanneer je U kwijt bent. Wanneer er geen ontzag meer is voor U, Vader in de hemel. Dan kijk je alleen naar de omstandigheden en krijg je antwoorden als wat we hier lezen. 

Dank U voor uw Geest die ons alles te binnen wil brengen wat U gezegd heeft. 

 

Johannes 14:26 BOEK

Maar de Vader zal de Plaatsvervanger sturen. Dat is de Heilige Geest, Die u in mijn naam alles zal leren en u steeds weer zal herinneren aan wat Ik gezegd heb.

 

Alleen uw Geest kan duidelijk maken wat U werkelijk wil zeggen in uw Woord. Doven we de Geest uit, dan gaan we redeneren en gebeurt wat hier gebeurt. Dan kijken we naar wat we voor ogen hebben en worden we blind voor uw bedoelingen. Dan hebben we U niet langer voor ogen, maar vertrouwen we op ons eigen intellect en wat de wetenschap zegt. Paulus verwoord het probleem dat de Joden hier hebben als volgt:

 

Romeinen 3:18 BOEK

Zij hebben geen enkel ontzag voor God, zij houden geen rekening met Hem.

 

Heer, ik vraag U: 'Wek in mijn hart een geest van ontzag voor U op. Heilige Geest, leer mij de diepste geheimen van het Woord van God en breng mij steeds weer in herinnering wat Jezus gezegd heeft. Ik onderwerp mij aan U God en verzet mij tegen de duivelse geest van redenatie. Blijf uit mijn buurt!'

 

Jakobus 4:7 BOEK

Onderwerp je dus aan God, maar verzet je tegen de duivel en hij zal van je wegvluchten.

 

[Als dit ook jouw verlangen is, spreek dat dan uit naar God]

 

Johannes 2:22 -23 BOEK

Later, toen Hij uit de dood was  teruggekomen, herinnerden Zijn discipelen zich dat Hij dit gezegd had. Het klopte precies met wat er in de Boeken staat.

Door de wonderen die Jezus tijdens het Paasfeest in Jeruzalem deed, gingen veel mensen in Hem geloven.

 

Wat U toen bij uw discipelen deed, wil de Heilige Geest elke dag in ons leven doen. Ons herinneren aan wat U gezegd heeft Heer Jezus. We hebben het al gelezen in Johannes 14:26. Daar stel ik mij ook vandaag voor open, zodat mijn geloof zal groeien. Niet alleen groei door wat ik om mij heen zie gebeuren aan wonderen en tekenen, maar groei door de openbaring van uw waarheid.

 

Efeziërs 4:15 BASISBIJBEL

Maar we moeten vol liefde vasthouden aan de waarheid. Alleen zó worden we steeds volwassener in het geloof. En daardoor worden we steeds  meer één met Christus.

 

Maar laten daarnaast de wonderen en tekenen meer zichtbaar worden in onze omgeving, zodat ook hier veel mensen in U zullen gaan geloven. Ik kies ervoor een discipel te zijn die in U gelooft Heer Jezus en U volgt. Ik ga staan op de belofte uit uw Woord:

 

Lucas 16:17-18 BOEK

De mensen die het geloven, zullen hieraan te herkennen zijn: Zij zullen in mijn naam boze geesten verjagen; zij zullen in nieuwe talen spreken; zij zullen zomaar slangen kunnen vastpakken; en als zij iets giftigs drinken, zal hun dat geen kwaad doen; zij zullen zieke mensen de handen opleggen en genezen."

 

[Als dit ook jouw gebed is, spreek het dan uit] 

 

Johannes 2:24-25 BOEK

Maar Hij bleef terughoudend, omdat Hij de mensen door en door kende. Niemand hoefde Hem te vertellen hoe gemakkelijk mensen van gedachten kunnen veranderen.

 

Wat er leeft diep in de harten van mensen is voor U belangrijk Heer. U kent ons door en door. U kende de mensen die hier tot geloof kwamen door en door. 

 

Psalm 7:10 BOEK

U, de rechtvaardige God, bent de Enige die alles doorziet in elk mensenhart. U beoordeelt motieven en gedachten. 

 

Ze gaan allemaal af op wat ze zien. Is dat aangenaam, dan omarmen ze dat. Maar zodra er een offer van ze gevraagd wordt, komt de weerstand. Net als de rijke jongeman die bij U kwam:

 

Mattheüs 19:21-22 BOEK

'Als u volmaakt wilt zijn, ga dan naar huis en verkoop alles wat u hebt. Geef uw geld aan de armen en u zult rijk zijn in de hemel. Kom dan terug om Mij te volgen.' Toen de jongeman dit hoorde, werd hij heel verdrietig en ging weg, want hij was erg rijk.

 

Zolang je eigen 'ik' nog invloed heeft in je leven, zal de Heer terughoudend blijven, omdat je 'ik' constant op zoek is naar aangename dingen en niet snel bereid is een offer te brengen.

U geeft zich alleen volkomen aan diegenen die bereid zijn dat offer te brengen. Die niet alleen afgaan op wat ze allemaal krijgen, maar die bereid zijn te geven. Alles te geven om U te volgen.

 

Psalm 51:19 BOEK

Het werkelijke offer waarop U wacht, is een aan U overgegeven geest van iemand die weet dat hij niet zonder U kan. En een hart dat geheel en al weet dat U de enige bent die helpen kan. Zulke mensen stuurt U nooit weg, mijn God.

 

Dank U voor deze belofte. Ik wil niet dat U terughoudend bent naar mij toe. Daarom heb ik er al lang geleden voor gekozen mijn eigen 'ik' van de troon van mijn leven af te zetten en U te laten regeren. Met vallen en opstaan heeft U mij geleerd mij steeds weer aan U over te geven. Ik weet dat U de enige bent wiens hulp zover reikt, dat het dit aardse leven overstijgt. Uw hulp is van eeuwigheidswaarde. Daarom geef ik mij ook vandaag geheel en al over aan U en dank ik U dat U niet terughoudend bent naar mij.

 

[Als dit ook jouw verlangen is, spreek dat dan uit naar God] 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand