Goed?

Prediker 8:9-13, HSV

‭9‭ ‭Dit alles heb ik gezien, 

‭toen ik mij er met ‭heel‭ mijn hart op toelegde 

‭al het werk ‭te begrijpen‭ 

‭dat er plaatsvindt onder de zon: 

‭er is een tijd dat de ‭ene‭ mens heerst over de ‭andere‭ mens, hem ten kwade.‭ ‭10‭ ‭Evenzo heb ik gezien ‭hoe‭ de goddelozen begraven werden en ingingen, terwijl zij die oprecht gehandeld hadden, uit de heilige plaats moesten gaan en vergeten werden in de stad. Ook dat is vluchtig.‭ ‭11‭ ‭Omdat het vonnis over een slechte daad niet snel geveld wordt, daarom blijft het hart van de mensenkinderen in hen vervuld van kwaaddoen.‭ ‭12‭ ‭Hoewel een zondaar honderd‭ maal‭ kwaaddoet, verlengt ‭God‭ zijn ‭dagen‭. Toch weet ik dat het goed zal gaan met hen die God vrezen, die voor Zijn aangezicht vrezen.‭ ‭13‭ ‭Maar de goddeloze zal het niet goed gaan en hij zal ‭zijn‭ dagen niet verlengen. Hij zal zijn als een schaduw, want hij vreest niet voor Gods aangezicht.‭


#Goed

Hoe is jouw einde, goed of niet goed?


Hoe komt het toch dat zoveel mensen die van God los leven, zo’n rijk en welvarend leven hebben en met pracht en praal begraven worden, terwijl veel mensen die dicht met God leven vervolgd worden, beschimpt worden en vaak veel te jong sterven? Het is één van de conclusies die de Prediker trekt vanuit al zijn onderzoeken en beschouwingen over het leven.

Veel mensen die van God los leven volharden daarin, omdat het oordeel van God uitblijft. Ze letten niet op hun einde, maar  alleen op het korte en vluchtige aardse bestaan. 

Daarin merken ze niets van Gods oordeel, dus waarom zou je dan anders moet leven?

Ze realiseren zich niet dat er ooit een dag komt dat ook zij voor de troon van God komen te staan om dan het oordeel over hun leven te ontvangen. 


Romeinen 2:5-6, BOEK

‭5‭ ‭Maar nee, u blijft hardnekkig weigeren uw leven te veranderen. Het is uw eigen schuld als de toorn van God u treft op de dag van het rechtvaardige oordeel.‭ ‭6‭ ‭Als Hij de wereld oordeelt, zal Hij ieder geven wat hij verdient.‭


Uiteindelijk krijgt iedereen wat hij of zij verdient. Eeuwig van God los als je je leven lang van God los geleefd hebt. Eeuwig met Hem als je geleefd hebt in verbondenheid met God. Dat laatste is een keuze die we allemaal hebben te maken, omdat we van nature niet in verbondenheid met God leven.


Romeinen 3:23, BasisBijbel

‭23‭ ‭Want álle mensen zijn ongehoorzaam aan God. Daardoor moeten álle mensen leven zonder de heerlijke aanwezigheid van God ‭in hun leven‭.‭


Alleen door het geloof in Jezus, die de straf voor onze ongehoorzaamheid gedragen heeft aan het kruis, ben je vrijgesproken van alle schuld en mag je leven in verbondenheid met God. Dat is de enige weg. Niemand kan dat verdienen met goede werken. 


Romeinen 3:24, BasisBijbel

‭24‭ ‭Maar door Gods liefdevolle goedheid worden ze vrijgesproken van hun schuld. Niet omdat ze dat verdienen, maar dankzij Jezus Christus.‭


Dat God het oordeel nu nog niet uitvoert is alleen maar door zijn grote liefde en genade. Hij wil namelijk niet dat je verloren gaat. 


2Petrus 3:9, BasisBijbel

‭9‭ ‭Sommigen van jullie denken dat de Heer vergeet te doen wat Hij heeft beloofd. Maar dat is niet zo. Nee, Hij wacht en stelt het uit omdat Hij geduld heeft met ons. Want Hij wil niet dat er mensen verloren zullen gaan. Hij wil dat alle mensen in Hem zullen gaan geloven en zullen gaan leven zoals Hij het wil. 

‭‭

Hij wil je vandaag nog de kans geven om te gaan leven in verbondenheid met Hem en je af te keren van je goddeloze leven. Te gaan proeven van de onmetelijk grote liefde van God voor jou en voor deze wereld. Wat wil je nog meer! 

Wees verstandig en open je hart voor God, want morgen kan er zomaar geen vandaag meer zijn voor jou.


Open harten


Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand