Familie

Jozua 19:17-31. Hoe belangrijk is familie voor jou?

17 Het vierde lot wees de families van de stam Issachar het volgende grondgebied toe: 18 De steden Jizreël, Kesullot, Sunem, 19 Chafaraïm, Sion, Anacharat, 20 Rabbit, Kisjon, Ebes, 21 Remet, En-Gannim, En-Chadda en Bet-Passes. 22 De grens van hun gebied liep vlak langs de Tabor, passeerde vervolgens Sachasim en Bet-Semes, en eindigde bij de Jordaan. Het omvatte zestien steden met de omliggende dorpen. 23 Dit was het gebied dat met alle steden en dorpen toebehoorde aan de families van de stam Issachar.
24 Het vijfde lot wees de families van de stam Aser het volgende grondgebied toe: 25 De steden Chelkat, Chali, Beten, Achsaf, 26 Allammelech, Amad en Misal. De grens van hun gebied liep helemaal langs de Karmel, via de rivier de Libnat, naar de zee. 27 De andere kant op, in oostelijke richting, liep hij naar Bet-Dagon; daarna viel hij even ten noorden van het dal van Jiftach-El samen met de grens van Zebulon. Vervolgens ging hij in noordelijke richting naar Bet-Haëmek, Neïël en Kabul. 28 Andere steden daar zijn Abdon,(3) Rechob, Chammon, Kana en Groot-Sidon. 29 Vanaf Groot-Sidon liep de grens terug in de richting van Rama, hij passeerde de vestingstad Tyrus, boog af naar Chosa en eindigde ten slotte bij de zee. Dit gebied omvatte verder de steden Machaleb,(4) Achzib, 30 Akko,(5) Afek en Rechob. Tweeëntwintig steden met de omliggende dorpen. 
31 Dit was het gebied dat met alle steden en dorpen toebehoorde aan de families van de stam Aser.

Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen, om elkaar geven en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind met elkaar omgaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand