Looping

2 Korinthiërs 8:1-5. Hoe verhouden zich de toewijding aan God en de dienstbaarheid aan mensen in jouw leven? -- Karsten van Deutekom (@KvanDeutekom)

Broeders en zusters, wij willen u niet onthouden wat Gods genade tot stand heeft gebracht in de gemeenten van Macedonië: 2 ze zijn door ellende zwaar op de proef gesteld, maar vervuld van een overstelpende vreugde en ondanks hun grote armoede zeer vrijgevig. 3 Ik verzeker u dat ze naar vermogen hebben gegeven, ja, zelfs boven hun vermogen. 4 Uit eigen beweging hebben ze ons dringend verzocht mee te mogen doen aan de collecte, waarmee de heiligen in Jeruzalem zullen worden ondersteund. 5 En ze gaven aanzienlijk meer dan we hadden verwacht: door Gods wil gaven ze zichzelf in de eerste plaats aan de Heer, en vervolgens ook aan ons.

Ik noem het principe wat genoemd wordt in vers 5 de geestelijke looping. Ooit geleerd van Otto de Bruin tijdens een reveilleweek. Het race autootje dat de looping in gaat, gaat eerst naar boven - je geven aan de Heer - en daalt met veel vaart af om weer verder te gaan -dienstbaar zijn aan je naaste.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Lijntje naar boven

Strijd

Omgaan met weerstand