Opstand

Nehemia 2:19-20, BOEK
‭Toen Sanballat, Tobia en de Arabier Gesem van mijn plan hoorden, lachten zij ons uit en zeiden spottend: "Wat gaan jullie doen? Tegen de koning in opstand komen?"‭ ‭Maar ik antwoordde: "De God van de hemel zal ons helpen. Wij, Zijn knechten, zullen de muur herbouwen, maar u hebt part noch deel aan deze onderneming."‭

Ben jij al in opstand gekomen tegen de machten van de duisternis?

Vanmorgen stond ik op na een nacht vol pijn en realiseerde ik me dat ik van doen had met machten van de duisternis. Pijn komt namelijk niet van God en is ook niet normaal, omdat we nou eenmaal in gevallen wereld wonen. Zo wordt het door redenatie vaak weggezet in de hoek van; je moet er maar mee leren leven. Daar geloof ik dus niet meer in. Mijn ogen zijn de laatste jaren open gegaan voor de waarheid, die we in ons leven met de Heer hebben weg geredeneerd. Die geest van redenatie is als een ‘Sanballat’, ‘Tobia’ en ‘Gesem’ die spottend tegen je zegt: Geloof je dat nu echt? 
Jazeker, dat geloof ik, want het Woord van God is waar en in dat Woord staat:

1Petrus 2:24b, HSV
‭Door Zijn striemen bent u genezen.‭

Markus 16:18b, HSV
‭op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen gezond worden.‭

Toen ik vannacht beneden zat, omdat ik niet kon slapen van de pijn, las ik een Bijbelverklaring over Markus 16:17-18 waarin werd beweerd dat dit voor de apostelen was en niet voor alle tijden en voor alle gelovigen. Weer een waarheid wat weg geredeneerd wordt, omdat we de tekenen en wonderen nauwelijks  meer zien in de kerken van Nederland. De waarheid is dat het voor alle gelovigen en alle tijden is! En de reden dat we het niet zien is omdat het niet meer geloofd wordt. Maar:

Hebreeën 13:8, HSV
‭Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in eeuwigheid.‭

Zolang deze waarheid bestaat zullen er in ons aards bestaan ‘Sanballat’s’, ‘Tobia’s’ en ‘Gesem’s’ blijven bestaan, omdat de machten van de duisternis niet stil zitten en er alles aan zullen doen om het geloof uit je leven te roven, zodat er niet gebouwd gaat worden aan geestelijk leven. 
De deur uit met die duistere machten! Die hebben part nog deel aan deze onderneming. De HSV zegt het als volgt:

Nehemia 2:20b, HSV
Maar u hebt geen deel, geen recht, en geen herinnering in Jeruzalem.‭

Geen deel wil zeggen dat er geen enkele plaats is in mijn leven voor de machten van de duisternis. Ze bezitten er geen gebied. Geen recht wil zeggen dat ze geen enkele zeggenschap hebben over mijn leven. Ik heb een verbond met Jezus gesloten en al de verbonden met de duisternis zijn verscheurd. Geen herinnering wil zeggen dat er niets in mijn leven achtergebleven is dat herinnert aan hun aanwezigheid. Ze zijn vertrokken en moesten al hun rotzooi meenemen. De God van de hemel, de Allerhoogste, helpt daarbij. Daarom ben ik vanmorgen weer eens flink in opstand gekomen en heb er een paar de deur gewezen, nadat ik de Heilige Geest gevraagd had welke plaaggeesten mij vannacht het leven zuur gemaakt hebben. Opgeruimd staat netjes! Dank U Heer.

Wapenrusting

Reacties

Populaire posts van deze blog

Omgaan met weerstand

Lijntje naar boven

Laatste dag