Bescherming

Nehemia 2:9-10, BOEK
‭Toen ik bij de gouverneurs ten westen van de Eufraat kwam, overhandigde ik hun de brieven van de koning. De koning had bovendien legerofficieren en ruiters meegegeven om mij onderweg te beschermen!‭ ‭Maar Sanballat, een Horoniet, en Tobia, een Ammoniet die bestuursambtenaar was, hoorden van mijn komst. Zij werden woedend omdat er iemand was gekomen met de bedoeling de Israëlieten te helpen.‭

Hoe word jij beschermt op jouw levensweg?

Als jij wandelt op de weg van de Heer en doet wat Hij zegt, dan ga je te maken krijgen met woedende tegenstanders. Dat zijn geen mensen zoals Sanballat en Tobia, maar de machten van de duisternis. Satan en zijn demonen die er alles aan zullen doen om je af te houden van het plan wat God heeft met je leven.

Efeziërs 6:12, BOEK
‭Want wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: De duivelse heersers en machten, die deze donkere wereld tiranniseren, een heel leger van boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen.‭

Deze duivelse heersers en machten, die deze donkere wereld tiranniseren kunnen mensen gebruiken om jou te tiranniseren. Waar mensen de poorten open gezet hebben voor deze machten, worden ze ook gebruikt als instrumenten om te tiranniseren. Maar wees je altijd bewust dat het niet om de mensen gaat. Die hebben bevrijding nodig. Daar moeten de duistere machten vertrekken en de poorten gesloten worden. Voor hun geldt de opdracht dat we ze lief moeten hebben en de liefde van Jezus moeten laten zien. Let op de woorden van Jezus zelf:

Mattheüs 5:43-44, BOEK
‭Er wordt gezegd: ‘Houd van uw vrienden en haat uw vijanden.’‭ ‭Maar Ik zeg: Houd ook van uw vijanden! En bid voor wie u vervolgen!‭

Strijd met alles wat in je is tegen dat leger van boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om je heen en realiseer je elke dag dat in die onzichtbare wereld de Koning zijn ‘legerofficieren’ en ‘ruiters’ met je meegegeven heeft om jou te beschermen op je weg.

Hebreeën 1:14, BOEK
‭Engelen zijn geesten, die God dienen en die Hij erop uit stuurt om de mensen die gered worden, te helpen.‭

Ervaar jij geen woedende tegenstanders in jouw leven, vraag je dan ernstig af of je wel op de goede weg wandelt. Die duistere machten verstaan namelijk heel goed de kunst om jou in een modus te krijgen waarin je Jezus niet meer volgt zoals Hij dat wil. Eenmaal in die modus ben je niet meer interessant voor die duistere machten en zal het ook niet nodig zijn dat God zijn dienende geesten uitzendt om jou te helpen. Word wakker, bekeer je en ga Jezus volgen.
Welkom in de geestelijke strijd, in het deelgenootschap van de uitvoering van het plan van God met deze wereld. Hij wil je daar graag bij inzetten.

Hier ben ik Heer! Ik wil deelgenoot zijn van die hemelse roeping en de bestemming, die U voor mij heeft, bereiken. Dank voor Uw hulp en bescherming!

Hebreeën 3:1, BOEK
‭Broeders (en zusters;), God heeft u voor Zichzelf afgezonderd en u uitgekozen om u met ons een hemelse bestemming te geven. Daarom wil ik dat u uw aandacht richt op Jezus, de apostel van God en de hogepriester van ons geloof.‭

De wapenrusting.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Omgaan met weerstand

Laatste dag

Lijntje naar boven