Laatste dag

Johannes 6:37 (BOEK)

Alle mensen die de Vader Mij geeft, zullen naar Mij toekomen. En als iemand bij Mij komt, zal Ik hem nooit wegsturen.

 

Dank U Vader, dat U ons geeft aan uw Zoon. We hebben al geleerd dat dit alleen kan als wij bereid zijn uw stem te horen en er naar te luisteren.

 

Johannes 6:45b

Ieder die de stem van God hoort en naar Hem luistert, komt bij Mij.

 

Ik bid daarom vandaag dat veel mensen dat zullen doen. Dat ze zullen komen en luisteren. Een aantal namen maak ik bij U bekend Vader in de hemel.

 

[Bid voor familie en bekenden die nog niet willen horen en luisteren]

 

Ik ben lang geleden al bij U gekomen en doe dat dagelijks. Bij U zijn wij altijd welkom. Dank U wel dat U ons nooit wegstuurt. U laat ons nooit in de steek.

 

Jesaja 41:9b

want Ik heb U gekozen en zal u niet in de steek laten.

 

Zoveel mensen hebben U in de steek gelaten Heer. Ook wij gaan soms onze eigen weg. U daarentegen laat ons nooit in de steek. U bent en blijft trouw. Daarom is het Nieuwe Verbond ook een eenzijdig verbond. U alleen heeft dat gesloten Heer Jezus. Daar waren wij niet bij. In die eenzaamheid daar aan het kruis op Golgotha - al uw discipelen waren vertrokken - droeg U onze zonden en zette de deur open naar de Vader. Als wij die deur binnengaan zullen we voor altijd bij U zijn en laat U ons nooit in de steek. Dat heeft U beloofd en U doet wat U belooft.

 

Numeri 23:19, BasisBijbel

19 God is niet zoals de mensen. Mensen liegen, maar God liegt nooit.

Mensen veranderen van gedachten, maar God doet altijd wat Hij zegt.

Hij houdt Zich altijd aan wat Hij heeft beloofd.


U heeft beloofd dat U ons nooit in de steek laat als wij bij U komen en in U geloven. Daar houdt U zich aan!

 

[Schrijf één belofte van God op waar jij je aan vast wilt houden en leer die uit je hoofd]

 

Johannes 6:38-40  (BOEK)

‘Ik ben niet uit de hemel gekomen om mijn eigen wil te doen, maar de wil van Hem die Mij gestuurd heeft.

God wil niet dat Ik één van deze mensen die Hij aan Mij gegeven heeft, verlies, maar dat Ik ze op de laatste dag uit de dood laat opstaan.

Mijn Vader wil dat ieder die inziet wie zijn Zoon is en op Hem vertrouwt, eeuwig leven heeft en Ik zal hen op de laatste dag uit de dood opwekken.’

 

U kwam naar de wereld, omdat uw Vader dat wilde Heer Jezus. 

Ik ben niet geboren om mijn eigen wil te doen, maar de wil van Hem die mij gemaakt heeft. Daar strek ik mij ook vandaag naar uit, zodat ik op de laatste dag, als het tijdperk van de tijd ophoudt te bestaan en overgaat in de eeuwigheid, ik zal opstaan uit de dood in het eeuwige leven. Daar bestaat geen ‘tijd’ meer en dat is de reden waarom er sprake is van een ‘laatste dag’, waar tijd ophoudt te bestaan.

Dank U wel dat U er alles aan doet om mij en ons niet te verliezen voor dat moment. Alleen kunnen we dat niet bereiken. Alleen door uw genade en door de kracht en leiding van uw Geest.

Vader, U wilt dat we inzien wie uw Zoon Jezus is. ‘Inzien’ betekent in de grondtekst (theo’reo) onder andere: genieten van iemands aanwezigheid.

Dat is precies wat ik al heel lang doe Heer Jezus. Genieten van uw aanwezigheid, elke dag. In uw aanwezigheid wil ik vandaag ook zijn. Zien wat U doet en horen wat U zegt, zodat ik ook kan doen wat U doet en zeggen wat U zegt. Zo was uw relatie met uw Vader toen U hier op aarde was. U deed wat Hij deed en zei wat Hij zei. Zo wil ik ook leven met U, door te zijn in uw aanwezigheid.

Dan groeit het vertrouwen en geloof, omdat U altijd doet wat U zegt. Daar wil ik van getuigen.

Een paar dagen geleden was ik een steiger aan het opbouwen bij ons huis. Ik kreeg hulp van twee vluchtelingen. Het lukte ze niet om het bovenste deel van de steiger te plaatsen. Het paste niet goed in elkaar. Ze gaven het op en ik zei tegen één van de twee; ‘Kom, we gaan er voor bidden, want dit is wat  God belooft:

 

1Petrus 5:7, BOEK

7 Geef al uw zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van u en zorgt voor u.

 

Psalmen 105:4, BOEK

4 Vraag alles aan de Here

en laat zijn kracht u tot steun zijn,

blijf voortdurend in contact met Hem.

 

Je kunt Hem alles vragen. Al je zorgen en problemen. Want hij houdt van je en zorgt voor je.

Samen hebben we gebeden dat de steiger zou passen. De mannen klommen de steiger weer in en plaatste het deel zonder probleem, terwijl één van de vluchtelingen enthousiast riep: ‘God is answering our prayer!’

Natuurlijk! Want U doet wat U zegt! Prijs uw grote naam. Wat een getuigenis en een groeispurt in geloof en vertrouwen!

Let wel op de voorwaarde uit Psalm 105:4. Blijf voortdurend in contact met Jezus.

Genieten van uw aanwezigheid door voortdurend met U in contact te blijven. Veel met U praten in gebed en tijd nemen om uw Woord te lezen, te bestuderen en te verkondigen, zolang we nog in dit tijdperk leven. Dat is wat ik doen wil. Elke dag, tot aan de laatste dag. En daarna voor eeuwig!


[Hoe ziet die laatste dag er voor jou uit?]



Reacties

Populaire posts van deze blog

Omgaan met weerstand

Lijntje naar boven